Vítězná šňůra na MČR Tři jezy pokračuje i letos

14.10.2016 11:31

Poslední zářijovou středu na svátek sv. Václava se u příležitosti tradiční vodácké akce Napříč Prahou – přes tři jezy po roce opět otevřely propusti pražských jezů.  Závod, jehož historie sahá až do roku 1939, se dnes ve vybraných kategoriích vyhlašuje jako Mistrovství ČR v pádlování na třídové pramici vodních skautů.

Naše středisko reprezentovaly ve velmi početném startovním poli dvě lodě. Vítr do zad a nadlepšený vodní stav dával slibovat rychlým časům. Nejprve se na startovní čáře do vltavských vod zanořila pádla skautů – starších žáků. Posádka ve složení Luděk Demel, Tomáš Petrů, Eliška Tmejová, David Klofanda a Dan Beneš měla velmi povedený start a v úvodu dokonce vedla, poté se ale před naši loď postupně dostávaly papírově i pohledově silnější a starší posádky. Po bojovném výkonu ale obsadili v nabité konkurenci pěkné 13. místo z 33 startujících posádek. Zárověň to byl v kategorii ale první MIX (smíšená posádka kluků a holek), čili pro nás to bylo takové malé vítězství.

Jako další vyrazila do závodu posádka vlčat – mladších žáků ve složení Jakub Šilar, Vojta Beneš, Martin Metelka, Šimon Hynek a Kuba Zrzavý.  I vysokomýtským vlčatům se start velmi vydařil a s naší lodí dokázaly zpočátku držet krok jen posádky z Mladé Boleslavi a České Třebové. Ty se ale po několika minutách podařilo našim borcům setřást a s každým metrem navyšovali náskok až do cíle, kde se mohli potřetí v řadě radovat z vítězství.  

 

Článek napsal : Jakub Šilar - Kouba

 

Za středisko gratulujeme všem účastníkům a věříme, že ani příští rok se tato šňůra alespoň jednoho vítězství za rok nepřeruší.

Na níže uvedeném odkazu je i sestřih videí organizátorů, kde se též několikrát mihneme:

www.youtube.com/watch?v=szhgbSfcrRo&feature=youtu.be

 

Ahoj

Luděk Demel - Luďa

 

—————

Zpět